Column
22 oktober 2024
Fotocredit: Stijn Ghijsen

Column Bert Kranenbarg: Rillerig

Bert Kranenbarg presenteert ‘BertOp5’. In zijn twee-wekelijkse column voor NCRV-gids schrijft hij over wat hem bezighoudt.

Er zijn veel ergere dingen in het leven, maar toch is het niet leuk. Je bent een paar dagen vrij, even uit de ratrace van elke dag, even geen afspraken en in mijn geval geen uitzendingen. En opeens valt het je op dat die boterham tijdens de lunch niet zo goed smaakte.

Nog geen uur later heb je behoorlijk buikpijn. En nog een uur later ril je van de kou. Even op de bank onder een dekentje? Nee, toch maar even lekker in bed onder het dekbed. Voor de zekerheid even koorts meten… 38.3. Ja dus. Liggen, wat slapen, steeds heel warm en dan weer heel koud. En al misselijk worden als je aan eten denkt. Nog een keer meten… 38.9. Ziek dus. Griep? Corona? Je hebt de moed niet om zo’n testje te gaan pakken, dus blijf je maar liggen.

In de avond stapje voor stapje van de trap af, testje pakken, je sleept je naar de bank. Ouderwets stok in neus, vier druppeltjes op tester en geen streepjes. Even later toch, één streepje… en daar blijft het bij. Geen covid, geen corona, maar allesbehalve fit.

Dat bestaat ook nog steeds hè, griep die een paar dagen duurt, die alle energie uit je weg slurpt. Zinloos om je ertegen te verzetten, iedereen zal het herkennen. Vrouwen zullen zeggen: stel je niet aan. Maar wij mannen weten wel beter. Want mannengriep is afschuwelijk.

Bert Kranenbarg wisselt zijn column af met Joris Linssen. Deze column staat in de NCRV-gids van week 41. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden

Bert Kranenbarg presenteert Bert op 5 ✑ Reageren? bert@www.ncrvgids.nl

Back to top